arrow_drop_up arrow_drop_down
Start met Celsius
24 november 2020 

Start met Celsius

Een stapsgewijze uitleg

Origineel artikel op Medium.com door dudesahn.

Afbeelding voor post

De missie van Celsius is simpel: 80% van hun inkomsten teruggeven aan hun gemeenschap, in de vorm van rente die wordt verdiend met cryptovaluta in de Celsius-app. In de VS biedt Celsius momenteel ‘in kind’ (bv. ETH op ETH)- tarieven van 10,51% APY op stablecoins en ergens tussen 2,53 en 16,16%! APY op andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Deze tarieven fluctueren in de loop van de tijd en worden wekelijks vastgesteld op basis van hoeveel Celsius in de voorgaande week is verdiend.

Om je aan te melden voor Celsius Network en direct rente te verdienen op je crypto valuta, moet je eerst hun app downloaden – deze vind je in de App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

Start met Celsius

Nadat je de app heeft gedownload, open je deze en kom je op het inlogscherm:

Afbeelding voor post

Vergeet niet om je verwijzingscode in te voeren

Aanmelden met een verwijzingscode

Hier klik je op  “Join Celsius”, gevolgd door je voorkeursmethode voor aanmelding. Ik heb er persoonlijk voor gekozen om e-mail te gebruiken, omdat ik mijn sociale media-accounts liever niet aan mijn Celsius-account wil koppelen, maar dat is helemaal jouw keuze.

Op het volgende scherm moet je je naam invoeren, en het e-mailadres en wachtwoord dat je voor je account wilt gebruiken. Belangrijk is dat je hier ook je referralcode moet invoeren. Als je de code niet invoert voordat u je account aanmaakt, kun je deze later niet opnieuw invoeren.

Afbeelding voor post

Afbeelding voor post

Om uw verwijzingscode in te voeren, klikt u gewoon op “Do you have a referral code?” En vervolgens op “Enter Referral code”.

Typ de code die je wilt gebruiken (die van Dudesahn is 148895d2c9, die van mij 166763d54a). Als alles goed werkt, krijg je een groen vinkje als bevestiging dat de code is geactiveerd. Als je nu minstens $ 200 of meer in je Wallet stort en deze 30 dagen bewaart,  krijgen jij en degene van wie de referral code is $20 in BTC.

Als laatste stap om je aan te melden, moet je ook een pincode maken. Zorg ervoor dat je deze opschrijft, aangezien je deze nodig hebt om in te loggen op je account (ondertussen kan je dit ook met gezichtsherkenning of je vingerafruk doen).

Account verificatie

Nadat je je account hebt aangemaakt, moetje je identiteit verifiëren via KYC (Know Your Customer) voordat je rente kunt gaan verdienen op je stortingen. Met Celsius is dit een snel en eenvoudig proces dat je minder dan 10 minuten kost. Klik om te beginnen op ‘Profiel verifiëren’.

Afbeelding voor post

Afbeelding voor post

Maak uw pincode aan en ga aan de slag met het verifiëren van uw account!

Voor profielverificatie moet je je land invoeren, gevolgd door persoonlijke gegevens voor KYC / AML-doeleinden (Anti-Money Laundering). Dit omvat het invullen van je adres, foto’s van een identificatiedocument (zoals een paspoort of rijbewijs) en je identiteitskaartnummer. Deze documenten helpen Celsius niet alleen om te voldoen aan de KYC- en AML-voorschriften, maar ze zorgen er ook voor dat Celsius je alleen diensten aanbiedt waarvoor ze een vergunning hebben om aan te bieden in jouw land.

Afbeelding voor post

Afbeelding voor post

Maak een foto van je identiteitskaart, en je bent klaar!

Nadat je het verificatieproces heeft doorlopen, zou je een bevestigingsbericht moeten krijgen dat je KYC-gegevens met succes zijn ingediend en dat je profielverificatie wordt uitgevoerd. Hoewel de app aangeeft dat dit tot 24 uur kan duren, heb ik gemerkt dat het over het algemeen slechts 5 tot 10 minuten duurt voordat je account volledig is geactiveerd.

Nu je geverifieerd bent, gefeliciteerd ! Je bent officieel een Celsian en kunt direct crypto’s naar je account storten, in de app aankopen (hogere 3e partij fee dan Bitvavo!) en beginnen met het verdienen van rente.

Accountbeveiliging

Voor mij is het belangrijkste onderdeel van dit proces het beveiligen van je account met tweefactorauthenticatie (2FA), iets wat Celsius sterk aanbeveelt . 2FA zorgt ervoor dat zelfs als iemand toegang krijgt tot je inloggegevens (e-mail en wachtwoord), zij toch toegang tot je telefoon nodig hebben om in te loggen op je account. Een van de veiligste 2FA-methoden is het gebruik van eenmalige wachtwoorden (OTP’s), die kunnen worden gegenereerd door authenticator-apps op je telefoon zoals Google Authenticator of Authy en om veiligheidsredenen elke 30 seconden kunnen worden gewijzigd. Voor deze tutorial raad ik Authy aan , omdat je je 2FA-account kunt herstellen vanuit de cloud als je je telefoon kwijtraakt – voor Google is dit niet mogelijk, en het herstellen van je 2FA is enorm vervelend.

Afbeelding voor post

Afbeelding voor post

Installeer Authy, voer uw e-mailadres en telefoonnummer in en ga terug naar de Celsius-app om 2FA in te schakelen.

Installeer Authy

Installeer Authy en het geef je telefoonnummer en je e-mailadres. Deze zijn belangrijk, omdat ze helpen bij het herstelproces als je een nieuwe telefoon koopt, zoals hier wordt uitgelegd .

Afbeelding voor post

Afbeelding voor post

Kopieer je authenticator-seed, voeg een nieuw account toe in Authy, plak je seed (code) in en maak een back-upwachtwoord.  

Schakel 2FA in in de Celsius-app

Zodra je Authy-account is ingesteld, wil je 2FA inschakelen in de Celsius-app – doe dit door het hoofdmenu te openen (blauwe C in de rechterbenedenhoek van het startscherm), ‘Profiel’ te selecteren en vervolgens ‘ Beveiliging ”en schakel tweestapsverificatie in.

Nadat je 2FA hebt ingeschakeld, zie je een QR-code met een 2FA eronder (de mijne is hier wazig). Klik op “Kopiëren” om de code naar je klembord te kopiëren en open vervolgens de Authy-app. Je klikt op “Account toevoegen”, vervolgens selecteren op “Sleutel handmatig invoeren” en je 2FA seed plakken. Als je nog niet eerder een back-up van je Authy hebt gemaakt, wordt je gevraagd een back-upwachtwoord in te stellen. Ik raad je ten zeerste aan dit te doen, omdat je dan je 2FA-sleutels kunt herstellen als er iets met je telefoon gebeurt. Je kunt ook zoeken naar het logo voor Celsius in de app om deze 2FA-sleutel te onderscheiden van alle andere die je hebt – en je bent klaar!

Afbeelding voor post

Afbeelding voor post

Je bent klaar! Voeg voor extra veiligheid 💪 een pincode of biometrische login toe aan je Authy-app.

Authy-pincode

Als laatste beschermende maatregel kun je een pincode (of Face / Touch ID) instellen om je Authy-app te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik. Om dit te doen, klik je eenvoudig op het tandwiel in de rechterbovenhoek van het startscherm om de instellingen te openen, klik je op “Beveiliging” en schakel je de instellingen in voor App-bescherming, Face / Touch ID-bescherming en Bescherm de hele app.

Stortingen en opnames

Om rente te verdienen met Celsius, moet je eerst wat digitale activa storten – of dit nu BTC, ETH, stablecoins of XAUT is. Voor dit voorbeeld ga ik USDC storten, hoewel dezelfde principes van toepassing zijn op elke andere crypto die je misschien wilt storten.

Afbeelding voor post

Afbeelding voor post

Zorg er bij het storten van crypto altijd voor dat je het juiste adres gebruikt voor de bijpassende munt of token!

Crypto-stortingen

Om crypto te storten met Celsius, open je het hoofdmenu (klik op de blauwe C in de benedenhoek) en selecteer je ‘Transfer’. Als alternatief kun je hetzelfde scherm voor het storten van munten openen door op “Transfer” te klikken bovenaan de individuele pagina van elke munt in uw portemonnee of door simpelweg op “Transfer coins” te klikken in het startscherm.

Klik op de vervolgkeuzelijst Ethereum (ETH) om de lijsten met activa te openen die kunnen worden gestort. Nadat je je munt hebt geselecteerd, kopieer je eenvoudig het adres of gebruikt je de QR-code om je crypto vanuit je portemonnee (of exchange) naar Celsius te verzenden. Belangrijk: typ NOOIT handmatig adressen, aangezien je elke crypto die naar het verkeerde adres is verzonden, verliest. ALTIJD Copy-Paste of gebruik een QR-codes om het adres te genereren en controleer of het adres correct is voordat je het verzendt.

SEPA-stortingen (bankrekening)

Celsius is onlangs geïntegreerd met Gem om SEPA & ACH-stortingen rechtstreeks in de app mogelijk te maken. Hoewel de kosten relatief laag zijn (de 3de partij rekent kosten aan, Celsius niet), zou niet aanraden om Celsius’ SEPA/ACH-overdracht alleen te gebruiken maar toch, hoewel het ongelooflijk handig is en een stap in de goede richting. Als je het eens wilt uitproberen, kan je een SEPA-storting openen via hetzelfde stortingsscherm als hierboven door “Koop ETH in app” te selecteren voor USDC en ETH – en vervolgens de optie Bankoverschrijving te selecteren.

Afbeelding voor post

Afbeelding voor post

Open het opnamemenu, specificeer een bedrag in de basismunt of $ USD, stel / bevestig je opnameadres in en sluit af met e-mailverificatie!

Opnames

Opnames met Celsius zijn snel, eenvoudig en gratis. Om crypto van Celsius op te nemen, ga je naar het opnameportaal via het hoofdmenu of vanaf een specifieke muntpagina. Zodra je het opnamescherm voor een specifieke munt heeft geopend, specificeer je eenvoudig het bedrag – in de munt zelf of in USD, die kan worden omgewisseld met behulp van de twee richtingen met behulp van de bidirectionele pijlen (hierboven in rood aangegeven). Als je nog geen portefeuilleadres voor een specifieke munt hebt ingevoerd, word je hierom gevraagd. Net als bij stortingen, zorg ervoor dat je het adres ALTIJD kopieert en plakt en ze nooit handmatig invoert. Na bevestiging moet je je 2FA-code invoeren en een verificatie-e-mail sturen naar het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld. Open de e-mail, klik op “Bevestig uitbetalingsverzoek”, en klik vervolgens nogmaals op “Bevestig uitbetalingsverzoek” op de link die in je browser wordt geopend om je uitbetaling af te ronden en te bevestigen.

Zodra een opname is verwerkt, verandert deze van “In behandeling” (geel) naar “Bevestigd” (groen) in je transactiegeschiedenis.

Andere app-functies

HODL-modus

Dit is toegankelijk via het menu Beveiliging. Deze modus, indien ingeschakeld, voorkomt alle opnames van de app. Een speciale, aparte code (gegenereerd op het moment dat de HODL-modus wordt geactiveerd) is nodig om de HODL-modus uit te schakelen, en zal vervolgens een timer van 24 uur starten voordat opnames kunnen worden hervat. Dit werkt als een extra beveiligingslaag en kan helpen bij het voorkomen van impulsaankopen met de crypto die je opslaat.

CelPay

CelPay is een geweldige manier om direct en gratis geld naar andere Celsius-gebruikers te sturen vanuit de app.

Lenen / uitlenen

Je kunt tegen crypto lenen (lenen) in je Celsius-portemonnee. Dit kan vooral handig zijn als je denkt dat de waarde van je cryptovaluta zal stijgen (je wilt deze dus niet verkopen), maar je contant geld nodig hebt om rekeningen te betalen of iets groots te kopen (of extra CEL te kopen!). Celsius biedt zeer lage tarieven (zo laag als 0,7% APR, gebaseerd op LTV-ratio). Dudesahn bespreekt de leningen van Celsius hier meer .

Gemeenschap

Binnen de app heeft Celsius een communitytabblad. Hier kun je statistieken zien die regelmatig worden bijgewerkt over Celsius en hun gebruikers – hoeveel gebruikers, Celsius ‘totale AUM en gemiddelde verdiende gebruikersinteresse, aantal anderen.

Een nieuwe hub is celsiushub.com

Promotie codes

Van tijd tot tijd zal Celsius promotiecodes vrijgeven om de stortingsactiviteit te stimuleren, en ze omvatten meestal het invoeren van een code (onder Profiel -> Voer een promotiecode in), het storten van een vast bedrag aan crypto (meestal $ 100 of $ 200), en het 30 dagen vasthouden , en vervolgens een beloning in BTC ($ 10 of $ 20) krijgen om dit te doen.

Voor een meer diepgaande uitleg van promotiecodes, bekijk de FAQ van Dudesahn .

Belangrijke aantekeningen

  1. Stuur nooit crypto naar iemand die je niet kent. Noch het Celsius-team, noch iemand die je niet probeert op te lichten, zal je ooit een geldbedrag moeten sturen om je account te verifiëren. Als iemand je vraagt ​​om hem crypto te sturen, is dat 100% oplichterij.
  2. Ik herhaal dit nogmaals – stuur alleen cryptovaluta naar de adressen die in je Celsius-portemonnee staan, of naar andere adressen die van jou zijn of van iemand die je kent.
  3. Gebruik veilige wachtwoorden en gebruik een wachtwoordbeheerder – ik persoonlijk gebruik en raad 1Password ten zeerste aan .
  4. Als je ooit een probleem hebt, is de enige officiële manier om het Celsius-team te bereiken, een e-mail te sturen naar app@celsius.network.
  5. Er is een onofficiële Telegram-groep waar veel teamledan, community admins en fervente Celsians rondhangen. Het is een geweldige plek om meer te weten te komen over Celsius of crypto in het algemeen, maar nogmaals, de enige manier om officiële ondersteuning te krijgen is via e-mail. Officiële ondersteuning zal NOOIT contact met jou opnemen op Telegram , en iedereen die zich voordoet als Telegram-ondersteuning is een oplichter/scammer.

Wil je jezelf bankieren met Celsius (en een gratis $ 20 krijgen)?

  • Installeer de Celsius-portemonnee ( https://celsius.network/get-the-app/ )
  • Gebruik een verwijzingscode tijdens de registratie (166763d54a)
  • Stort $ 200 aan crypto- of stablecoins

Je verdient $ 20 in BTC als je je storting 30 dagen laat staan

Over de schrijver
Father, Husband, Teacher, Body & Mind worker. Founder @ neurotreat.
Reactie plaatsen